27 Kasım 2012 Salı

Göz Torbalarınızdan Ameliyatsız Kurtulun!



Göz yüzümüzün en önemli parçası, yaşlanmaya bağlı değişikliklerden etkilenmesi de yüzümüzü yorgun ve yaşlı göstermekte.

Göz kapaklarındaki ince destek dokusu nedeni ile göz kapakları yüzümüzün diğer bölgelerine nazaran daha az beslenebilmekte ve daha hızlı yaşlanmakta. Genetik olarak yatkınlık da eklendiğinde 30 ‘lu yaşlara kadar inebilen göz kapağı sarkmaları estetik olarak hastayı rahatsız etmekte. İleri yaşlarda da bu sorunlar hastanın görmesine engel olabilecek kadar ilerlemekte.

Gözaltında ise gözün içini çevreleyen epitel ve kirpiklerimize kadar ulaşan derimiz arasında yine destek dokusundan fakir bir ölü boşluk bulunmakta. Sanılanın aksine bu bölgedeki sorunlar yağlanma problemleri değil bu ölü boşluğun dolma ve genişlemesine bağlı problemler olmakta. Torba diye adlandırılan şişlikler bu bölgenin genetik ve dış faktörler (kronik uykusuzluk, uzun süre ekrana bakma vb.) etkenlerle oluşan birikimlerdir.

Ameliyat tek çare mi?

Yapılan operasyonlar ile göz kapağındaki fazlalık kolayca alınarak hastanın sorunu çözülebilinir. Ancak bölgenin beslenmesinde çözüm olamayacağı için bu daha sonra aynı sorunun tekrar etmeyeceği anlamına gelmez. Operasyonlardan sonra simetri ve ya ameliyat izlerinin görünmesi gibi sorunlar yaşanabilir. Göz altı torbaları da yine operasyon ile uzaklaştırılabilir , yine bölgedeki mecburen oluşan dolaşımdan fakir alan sebebi ile tekrar etmeleri mümkündür.

Ameliyatsız çözümler:

Bölgeye yapılan enjeksiyonlar ile bölgenin yeniden yapılandırılarak göz kapağı sarkmaları önemli oranda toparlanabilmekte ve göz altı torba görüntüsü azaltılabilmektedir. Ayrıca peelingler ile bölge derisi daha canlı ve parlak hale getirilebilir.

Tedavi 10 hafta , haftada 1 kez yapılmakta ve kanama pıhtılaşma bozukluğu olanlar, hamile ve süt verenler dışında herkese uygulanabilmektedir. Tıpkı ameliyatlarda olduğu gibi sonuçlar ömür boyu kalıcı değildir

Dr.Hüseyin Tırman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder