27 Kasım 2012 Salı

Erkeklere özel Ameliyatsız Göğüs Estetiği



Jinekomasti olarak adlandırılan ve hormonal ve / veya kilo alımı ile erkekte göğüslerin olması gereken boyutundan büyük olması hastalığı artık ameliyatsız da tedavi edilebiliyor.

Hastaların sosyal hayatlarını büyük ölçüde etkileyen büyük göğüsler genellikle spor ve diyete yanıt vermemekte. Günlük hayatta görüntüsü nedeni ile kıyafetlerde rahat edemeyen hastalar özellikle gençlik döneminde bu problem nedeni ile hemcinsleri ve karşı cinsle ilişkilerinde ve okul ve iş hayatlarında da sorun yaşamakta.

Son yıllarda fazla kilolar ve obezitenin daha fazla sorun haline gelmesi ile heriki cinsiyette de erken ve gereğinden fazla büyüyen göğüsler, genellikle hasta normal kilosuna dönse bile küçülmeyerek kalmakta . Çoğunlukla kozmetik sorunlar dışında başka bir problem yaşatmamakla birlikte ağrı, süt salgılanması gibi belirtiler varsa mutlaka bir endokrinologa görünmek gerekmekte.
Daha önce cerrahi dışında tedavi olanağı bulunmayan büyük göğüsler için artık klinik ortamda yapılan enjeksiyonlarla 6-10 hafta süren uygulamalar sonrası çözüm bulmak mümkün. Tedaviden kanama –pıhtılaşma problemi olmayan ve aspirin benzeri ilaçları kullanmasına gerek olmayan tüm hastalar fayda görmekte. Aynı tedavi büyük göğüslü bayanlar için de kısmen çözüm olabilmekte

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder