27 Kasım 2012 Salı

Cilt Kullanma Rehberi-1


Hızla gelişen teknolojilerde cildinizin farklı problemleri için farklı çözümler sunulmakta. Hergün bir yenisi eklenirmiş gibi görünen merkezlerde aslında kullanılan yöntemlerin bir çoğu belli teknolojilerin farklı sunumları. Herşeye çözüm olan mucize yöntemlere fazla rağbet etmemenizi ve kısa yoldan vaat edilen çözümlerde canınızın yanabileceğini aklınızdan hiç çıkarmamanızı öneririm.
Kendi içinde kimyasal, mikrodermabrazyon, granüllü, ultrasound gibi birçok tarzla cildinizi ölü dokulardan kurtarmayı ve parlak ve canlı bir cilt getirmeyi amaçlayan uygulamadır.

Kimyasal olanı kullandığımız solüsyonlarla yapıldığından bu ismi almıştır. 40 a yakın farklı solüsyon kullanılarak cildin sadece yenilenmesi dışında lekeler, yağlanmanın düzenlenmesi ve nem kapasitesinin arttırılması gibi amaçlar için de hazırlanabilir. Cilt 12 farklı katmanda soyulabilir. Derin olmayan uygulamalarda hasta aynı gün bile sorunsuz günlük hayatını devam ederken en derin olanlar 6 ayı bulabilen yara iyileşmesine ihtiyaç duyacaktır.Unutulmaması gereken yeni bir cilt için 28-45 gün beklemek gerekecektir.

Mikropeeling veya mikrodermabrazyon ise uygulayan kişinin derideki soyma işlemini yönettiği özel cihazlarla yapılmaktadır. Keskin köşeli alüminyum tuzları cilde fırlatılıp ölü doku ile vakumlanarak özellikle ciltteki sivilce ve yara izleri gibi derin kusurların bulunduğu hastalar ve olgun ciltlerin gençleştirilme işlemlerinde tercih edilmektedir.

Granüllü peelingler kişilerin evlerinde yapabileceği şekilde kremlerin içine yedirilmiş keskin köşeli partiküllerde oluşan ürünlerdir. Ev kullanımına uygun oldukları için düzenli yapılabilinir ve gözle görülür fayda üretebilirler.

Peelingler güneşin güçlü olduğu lekelenmelere sebep olabileceği için dikkatli olunmalıdır. Yaz aylarında derin uygulamalardan kaçınmak gerekir.Güneş koruyucuları mutlaka kullanmak gerekir. Uygulama sonrasında derinin incelmesi şeklinde yanlış bir kanı oluşmaktadır, aksine peelingler deriyi yenileyip güçlendirir.Taze ve canlı bir görünüm ve pürüzsüz ciltler için mutlaka Peeling gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder