27 Kasım 2012 Salı

Göz Tedavilerine Yeni Bakış Açısı


Göz çevresi ; konuşurken göz temasında olunması nedeni ile en çok dikkat çeken bölgelerden biridir. Bu bölgede yaşanan sorunlar o nedenle karşıdakiler tarafından daha çabuk fark edilir yada hissedilir. Göz çevresinin sorunsuz ve gergin görünmesi de bakışlara yansıyarak kişiyi daha dinamik ve daha genç göstermektedir.

Göz Çevresindeki Başlıca Sorunlar Nelerdir?

Elastikiyet kaybına bağlı olarak göz kapaklarında yaşanan sarkma, dolaşım bozukluklarına bağlı göz altı torba oluşumu , göz çevresinin koyulaşmasına bağlı morluk tabloları ve yağ dokusunun azalması ile belirginleşen göz altları sorunları sık karşımıza çıkmaktadır.

Göz Kapağı Sarkmaları

Sarkmalar özellikle göz çevresindeki destek dokuların zayıf olması nedeni ile oluşur. Enjeksiyonlar ile bölgenin dolaşım ve cilt kalitesinin arttırılmasına toparlanma ile cevap veririler. Bu basamakta göz çevresine özel peelinglerden de faydalanılabilir. Derinin fazlası ise ve göz çevresinin tutundurulması ise ulthrerapy ile sağlanarak göz kapaklarında ameliyatsız çözüm sağlanabilir.

Göz Altı Torbaları

Torbalar göz ile yüzümüzü oluşturan cilt arasındaki ölü boşlukların zaman içinde dolaşımını kaybetmesi sonucu oluşan sorunlardır. Çok çeşitli nedenler sonrası oluşabilir. Tedavilerinde göz altında dolaşımı arttıran enjeksiyonlar ve PRP tedavisinden olumlu yanıt alınmaktadır.

Göz Altı Morlukları
Morlukların bir kısmı dolaşımın bozulması nedeni ile, bir kısmı o bölgedeki derinin pigmentasyonunun artması ile , bir kısmı da bölgenin ciltaltı destek dokusunu kaybetmesi sonucu oluşan volüm kaybı ile oluşur. Dolaşım bozulduğunda torba tedavisi ile aynı yöntemlerde faydalanılır. Pigmentasyon artışı yani ciltdin rengini veren maddelerdeki artış ise peelingler ve lazerler ile azaltılabilir. Volümün azaldığı durumlarda hyaluronik asit enjeksiyonları sorunun giderilmesini sağlar.

Göz altı sorunları günümüzde çok farklı tedavilerle yüzgüldüren sonuçlar verebilmekte ve ameliyatları erteleyebilmektedir. Ancak sorunun doğru tespit edilmesi ve doğru tedavilerin seçilmesi kimi zamanda destek tedavilerden faydalanılması sonucu belirleyecektir.

Dr.Hüseyin Tırman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder