27 Kasım 2012 Salı

Soruna göre tedavi "Mezoterapi"


Mezoterapi cildin orta tabakasına iğne ile yapılan tedavilere verilen addır. İhtiyaç duyulan bölgelerde:

• Saç dökülmesinde: saç ve saçlı deri tedavisi için,
• Yüz bölgesinde: kırışıklık, sarkma, leke, cilt gençleştirme işlemlerinde,
• Vücutta: Spor ve diyete dirençli bölgesel yağlanma tedavisinde,
• Bacaklarda: Selülit tedavisinde,
• Kronik ağrı tedavisinde vücudun çeşitli bölgelerinde içeriği amaca uygun hazırlamak koşulu ile kullanılmaktadır.

1950 li yıllarda Fransız bir spor hekiminin(Pistor) ağrı tedavisi ile başlattığı sorunlu bölgelere özel hazırlanan ilaçlar ile vücudun geri kalanını ilaçların etkisinden kurtarıp o bölgede istenen en yüksek oranlarda ilaç konsantrasyonunu sağlamak amaçlanmaktadır.

Tedavi 4-13 mm arasında uzunlukları olan ve çapı 0,3 mm iğne uçları ile yapılır. Bölgeye göre manuel veya özel tabancalar ile uygulanabilmektedir. Tedavi edilmek istenen bölgenin derinliğine göre farklı derinliklerde uygulanmaktadır. Seçilen yönteme göre hastanın az yada çok ağrı hissetmesi değişiklik gösterir.

Tedavi soruna paralel olarak ardışık tedaviler şeklinde planlanır. Her uygulama ile bölgede sorunun çözümüne yönelik bir miktar iyileşme hedeflenerek kür sonunda istenen sonuca ulaşılır. Mezoterapi sorunu iyi tespit edilerek yapılan ilaç seçimleri ile mutlaka sonuca götüren bir tedavi yöntemidir. Ancak son zamanlarda kullanılmaya başlayan hazır ürün kombinasyonları kişinin sorununa yeteri kadar çözüm üretemediği için yetersiz sonuçlar alınabilmektedir.

Özellikle ağızdan her ilacı alamayan hastalarda veya özel durumlarda (örn: ağızdan tablet olarak alınan çeşitli saç dökülmesi tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar erkek hastalarda cinsel işlev bozukluklarına sebep olur) tedavi sorunsuz ve diğer sistemleri etkilemeden yapılabilir.
Dr.Hüseyin Tırman
www.dr-ht.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder