27 Kasım 2012 Salı

Sigaranın İZİ ağız Çizgileri


Smoker Lines olarak adlandırılan , genellikle üst dudakta yerleşen ve birçok hastanın başlıca problemi bu kırışıklıklar genellikle genetik yatkınlık, sigara kullanımı, aşırı kuru cilt yapısı gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır.

Neden oluşur: Kişinin ağzını çevreleyen dairesel kasın zaman içinde güçlenmesi ve bu nedenle oluşan baskıya dayanamayan cilt katmanlarının harekete bağlı veya yerleşmiş kırışması ile oluşur. Cildin elastikiyetinin bozulması da bu kırışıklıkları etkiler.

Sorun nerede: Tedavi için en önemli soru budur. Kas tabakası, cilt altı destek doku veya cildin en üstünde olabilecek hasarlar için farklı çözümler veya kombine tedaviler gerekmektedir. Bu nedenle sorunun yerleşimini tespit etmek için iyi bir muayene tedavinin başarısı için çok önemlidir.

Dolgu yaptırdım fayda göremedim: Güçlü bir kas tabakası veya ciltte yerleşmiş derin kırışıklarda sonuç dolgu ile alınamaz. Tedavi kas tabakasındaki sorunlar için botoks , cilt altındaki çökmeler için poli laktik asid veya hyaluronik asit ile dolgu, elastikiyet problemi yaşayan hastalarda lazerler, derideki yerleşmiş kırışıklıklarda mikropeeling ile elde edilebilinir. Komplike hastalarda bu tedavilerin kombinasyonlarını planlamak gerekir. 

Botoks sorun yaratır mı: Bu bölgede fazla verilen dozlar hastanın sıvı içecekleri içmesinde, B ve M gibi sesli harfleri telaffuz etmesinde ve hissiyat kaybı ile ağız kenarından sızan besinleri fark etmeme gibi duyu problemlerine sebep olabilir. Bu alanda doz az ancak uygulama sık aralıklarla yapılmalıdır. 

Sonuçlar ne kadar kalır: Kişi sigara kullanımı gibi soruna sebep olan etkilerden uzaklaşır, cildin nem ve elastikiyeti için nem ve güneş korumalarını yaparsa birkaç yıl sorunu yaşamayacaktır. Bu alanda güçlenen kaslar için botoks uygulaması haricinde diğer uygulamalara uzun süreler ihtiyaç duyulmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder