27 Kasım 2012 Salı

Sarkık Gıdılara Son!

Boynun üst kısmı, çenenin altında oluşan sorunlar kimi zaman yüzümüzü olduğundan kilolu veya yaşlı gösterebilmektedir. Sadece gerdanın giderilmesi bile kişiyi daha zayıf ve daha genç gösterebilmektedir. Bu kısmın daha önce liposuction veya germe operasyonları ile tedavi edilen sorunları artık son gelişmeler ile ameliyatsız tedavi edilebilmekte hatta yara izi yada dalgalanmalara sebep olmaması ile de hastaya daha az komplikasyon yaratmaktadır.

Gerdan bölgesinde en önemli sorunlardan bir tanesi hastanın kilolu olup olmamasından bağımsız olarak var olan yağlanmadır. Yağlanma ile ilgili tespit yapıldıktan sonra bölge çeşitli enjeksiyonlar, kavitasyon, radyofrekans gibi soruna en uygun tedavi seçeneği ile eritilebilir. Burada en önemli sorun yağlanmanın azaltılması değil yöntem ve hızıdır. Tek başına eritme uygulamaları telafisi güç gevşeme ve sarkma problemlerine sebep olacaktır. Bu nedenle uygulamanın bölgenin gevşeme ve sarkmasına engel bir tedavi ile kombine uygulanması gereklidir.

Bölgenin gevşeme ve sarkma problemleri, genellikle yaşla oluşan problemlerdir. Kimi zaman da önceki başarısız uygulamalar sonrası daha da artmış olarak tedavi için başvurmaktadır. Bölgenin elastikiyetini arttırmak için bölgenin dolaşımını artıracak, ihtiyaçlarını yerine koyacak ve onarımını yapabilecek enjeksiyonlardan faydalanılmaktadır. Ayrıca lazer uygulamaları ve son dönemde etkin olarak kullanılan Ultherapy (Multi Focus Ultrasound)ile oluşturulmuş kombine tedavilerden faydalanılmaktadır . Bu alanda özellikle radyofrekanstan kaçınılması çok önemlidir.

Gerdan bölgesinde yağ eritme işlemleri 1-3 ay kadar zaman almakta, sıkılaşma ve germe işlemleri de 3-6 ay içinde en iyi sonucu göstermektedir. Hastanın sorununa göre 1- 12 seans arasında uygulama planlanmaktadır.

Dr.Hüseyin Tırman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder