27 Kasım 2012 Salı

Cilt Lekelerinize Veda Edin

Yaşlılık ve Güneş Lekeleri Nasıl Tedavi Edilebilir?

Leke hanımların hayatlarında sık karşılaştıkları bir problem, Kimi zaman yüzde, kimi zaman dekolte ve ya sırtta bazen da ellerde oluşabilir. Çoğunlukla etken güneş veya solaryum gibi ışıklar olsa da genetik yatkınlık , hormonal sebepler ve ya kimi ilaçlar da leke oluşumuna neden olabilir. Leke görüntüsünü veren çoğunlukla cildin kendi içindeki melanin adlı pigmentin belli bir alanda yoğunlaşması veya bölgede damar yapılarının farklılaşmasıdır.

Bu ayrım tedavi için çok önemlidir. Genellikle gebelik haricinde oluşan lekelerde cildin belli fonksiyonlarında yetersizlik de rol oynamaktadır. Kuruma, dolaşım bozukluğu veya yapısal kimi protein ve aminoasidlerin eksikliği leke oluşumuna neden olmaktadır. Tedavi planlanırken pigmentasyon problemi olanlar ve damarsal olanları ayırmak gerekir.

Pigmentasyon ise yüzeyel olanlarda sadece peeling veya peeling etkili kremler ile yapısal olarak eksiklik olduğu düşünülen hastalarda destek ürünler ile yüzgüldüren sonuçlar alınabilir. Daha derin olgularda mutlaka lazerlerden destek almak gerekmektedir. Ayrıca yüzün varsa eksiklerini giderecek özel enjeksiyonlar da tedavinin başarısını artıracak ve yeniden oluşmasına engel olmak için gereklidir. Eğer leke damarsal sebeplerden ise lazer uygulamaları yeterli olacaktır.

Peelingler veya kremlerle bu soruna herhangi bir çözüm üretilemez. Bölgede oluşan sorunu gidermek için dolaşımı artıran özel içeriklerle de gerekirse tedavi desteklenebilir. Unutmamak gerekir ki lekeyi oluşmadan önlemek tedaviden daha az maliyetlidir.Cildi güneş ve solaryum gibi etkenlerden iyi korumak gerekir. İyi nemlendirme yaz kış önemlidir. Ayrıca bahar ve yaz aylarında etkili bir güneş koruma gerekir. Sağlıklı bir ciltte gevşeme, kırışma , gözenek ve kılcal damar sorunları gibi leke de daha zor oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder