30 Kasım 2012 Cuma

Ameliyatsız Yüz Germe'de Altın Frekans Devri


Yüzdeki elastikiyet kaybı ve yaşlanma ile ortaya çıkan sarkmalarda ameliyatlara mahkumiyet her geçen gün azalmakta . Araştırmalar bu alanda çok hızlı ve başarılı yeni cihazlarla her geçen gün daha genç görünmek isteyen hastalara yeni imkanlar sunmakta. Ameliyatsız uygulamalar anestezi ve uzun iyileşme dönemlerine ihtiyaç duyulmaması nedeni ile günlük hayatı da aksatmadığı için özellikle tercih edilmekte . Son dönemde fraksiyonel lazerler, ultherapy  gibi metodlara eklenen “ALTIN FREKANS” ile ameliyatsız uygulamalar çok daha iddialı hale geliyor.
Tedavi öncesi özel başlıklarla uygulama yapılacak alandaki epidermis kalınlığı ölçülmekte. Böylelikle enerjinin gönderilecek tedavi edilecek alanın derinliği 1 mm hassasiyet ile tespit edilebilmekte. Bu kalınlık için ayarlanan başlıklarla yüze 30 ila 50 bin arasında derinlemesine enerji hatları oluşturacak radyofrekans dalgaları  gönderilmekte.
Uygulama öncesi yapılan anestezik kremlerle 20-30 dakikalık bir ön hazırlık sonrası tüm yüz yaklaşık 45 dakikada tamamlanmakta. Uygulama sonrası yapılacak özel uygulamalar ile birkaç saat süren bir kızarıklık dışında hasta günlük hayatına devam edebilmekte. Uygulama cildi hazır olmayan hastalarda istenen sonuçları veremeyeceği ve uzun iyileşme süresine ihtiyaç duyacağı için tercih edilmemekte. Gerekli durumlarda aylık periyotlarla 3 kez , normalde de 4-6 ay ara ile kullanılabilmekte.

 Özellikle cilt kalitesinin artırılmak istenen  ve elastikiyet kaybı olan hastalarda başarılı sonuçlar verdiği gibi, leke ve akne izleri gibi sorunlarda da tercih edilecek bir yöntem olarak kullanılmakta.
Yöntem daha önce altın iğne olarak kullanılan cihazların sadece iğne ucuna değil de hat boyunca enerji vermesi ile geliştilmiş bir radyofrekans enerjisi veren “SCARLET” ile cildin ihtiyacı olan bölgelerinin ısıtılarak hem kollajen artışı hem de cildin yenilenmesini hedeflemekte. Cildin içine giren özel başlıkları ile yukardan enerji vererek oluşturulmaya çalışan enerji birikimi sırasında oluşacak yağların erimesi riskini taşımamakta. Ayrıca uygulamada derinlik 1 mm hassasiyet ile ayarlanabildiği için derinliğe net olarak ulaşılmakta. 

Fraksiyonel lazerler ile 1,5 mm ye kadar ulaşılabilen derinlik  yöntem ile 3 mm kadar genişletilebilmekte. Lazerlerden farklı olarak bu derinliğe inerken uzun iyileşme dönemlerine ihtiyaç duyulmamakta ve cilt renginden bağımsız çalıştığı için her cilt tipine yaz kış uygulanabilmekte.
Elastikiyet sorununu ileri boyutta yaşayan hastalarda 4.5 mm ye ulaşan Ulterapy ile kombine edilerek kullanılabilir. Derine nokta atışları yapan bu teknolojiyi epidermis boyunca enerji vererek  destekleyeceği için birlikte uygulamalarda başarı oranları çok arttırılabilecektir.

 Yöntem PRP ile desteklendiğinde hem uygulama sonrası iyileşme hem de kollajen artışı ve kollejen kalitesi çok yükseleceği için birlikte uygulamalarda memnuniyet artacaktır. PRP nin ulaşacağı kanalların cihaz tarafından açılması sayesinde bu uygulamanın da ağrısız olarak yapılmasına imkan sağlar.
 
Medikal Estetik Hekimi
Dr.Hüseyin Tırman
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder